Pittige tijden bij TriatlonGendt!

De weergoden hadden het weer voorzien op de triatleten vandaag. Waar het eerder deze week nog snikheet was met weinig wind was het vandaag vechten tegen de wind in op de dijk. De paar miezerbuitjes complementeerde het geheel prachtig tegen een grijze wolken achtergrond. Kortom: TriatlonGendt was er eentje voor in de boeken.

Raceverslag

Alan ging vandaag ter voorbereiding op op IronMan Frankfurt zonder wetsuit te water en Jasper moest godsgruwelijk veel moeite doen om hem voor te blijven. Nog even apart vermelden dat, terwijl de atleten nog rustig aan het babbelen waren, ineens het startkanon in de verte klonk. Zelfs de tijdwaarneming was er door van slag geraakt getuige de onwaarschijnlijk snelle zwemtijden van Jasper: 14:47 op de kilometer: een tijd om in te lijsten.
Alan zat er bovenop met 15.17 en kon sneller wisselen, want Jasper worstelde nog met z’n wetsuit en schoenen en helm.

Bijna gelijktijdig betraden beide mannen dus de fietsarena van 10 kilometer en na nog even ‘zet hem op’ uitgewisseld te hebben stoof Alan de dijk op. Jasper kon hem lang in het vooraf zo mooi schoon gemaakte vizier houden, maar uiteindelijk trok Alan het ontspannen door en was het gat met Jasper ruimschoots geslagen. Na 1:13.56 werd de bijna 41 km afgelegd, een puike prestatie met deze omstandigheden mag ik wel zeggen. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.
Jasper worstelde zich ondertussen door het fietsen. Zelfs een trio-atleet vroeg zich onderweg af, of er iets scheelde…Jasper’s antwoord laat zich raden: “Ik kan niet fietsen. Ik kan wel lopen!” (fietstijd voor de meeschrijvers: 1:16.22)

Jasper op weg naar de finish in Gendt

En dat klopte.

Jasper had een mooie voorbijganger te pakken die precies het beoogde tempo van 4:05 per km liep te pakken en bleef keurig in zijn spoor de eerste twee rondjes. Helaas was daarna deze haas weg, (tja, dat krijg je als je finisht) en dus moest Jasper het verder alleen doen. Dat lukte nog best aardig maar het beste was er al wel af. Ondertussen schalde de speakers dat Alan over de finish was gekomen. In een officieuze 2:13.02 legde Alan, ook wel bekend onder zijn alter ego AvH beslag op de 10 plek bij de mannen 40-49 (is tie echt al 40? Ja, dat is ie, we hebben het gecontroleerd). Uiteindelijk zat JR met zijn groene tubes er niet heel ver vanaf. 2:15.39, wat zomaar de 11de plek in dezelfde categorie oplevert. Kijken we dan naar de looptijd van beide heren dan is dat 40.59 voor AvH, op z’n gemakkie, en JR liep 40.52, klein beetje doorgetrokken tot aan het tandvlees. Zijn lippen traditioneel paars gekleurd na afloop. Geen paniek, dat hoort zo bij hem. Zijn moeder kan het bewijzen.

Kortom: weer een gezellig dagje onderweg op naar de volgende wedstrijden.
Voor de cijfer fetisjisten onder ons, de uitslagen staan al weer online.

Jasper gaat van start a.s. zaterdag in Didam op de midden afstand(2-80-20) en AvH en Martijn  mogen zich nog 2 weken inhouden tot IronMan Frankfurt!