Druk Triatlon Weekend in Didam en Cuijk

Dat valt nog best mee zo’n middenafstand

Jasper stond voor de tweede keer in zijn leven in Didam aan de start afgelopen zaterdag. Waar hij drie jaar geleden weer een comeback maakte op de kwart triatlon, was zaterdag de middenafstand aan de beurt. Die stond nog niet op zijn lijstje, vandaar.

Gelukkig was er een fotograaf  om eea vast te leggen, dus ja. De traditionele felgroene tubes waren weer te spotten en paste lekker onder het wetsuit.

De verplichte cijfertjes: zwemmen : 36:38 (incl. trap oplopen en klein stukje asfalt, geen grapje), fietsen: 2:28.33 (ok, net geen 80 volledige kilometers maar het zat er wel verdomd dicht tegenaan) en dan 1:31.13. Dramatische opbouw hier weergegeven door strava:Plekken: per onderdeel: 29, 60 en 14 (in zijn categorie).
Vreemd genoeg misschien maar Jasper was eigenlijk wel het meest content met zijn fietsen en het minst met zijn lopen. Go figure?!

En overall was Jasper 101ste. Kom daar nog eens om!

Uitslagen Didam zijn online te vinden. Snel door naar Lorraine

 

Op zondag was het tijd voor Lorraine

In de auto ben je zo in Cuijk. Vorig jaar werd hier voor de eerste keer een triatlon gehouden en je kon gelukkig merken dat ze de nodige verbeterpuntjes hadden doorgevoerd. Betaald parkeren hoort daar blijkbaar ook bij, maar dan sta je wel voor de deur geparkeerd.

Traditioneel begint Lorraine altijd achterin het peloton van zwemmers en dat was vandaag niet anders, maar met 11 minuten uit het water lijken die zwemtrainingen toch echt zoden aan de dijk te zetten en onder een lichtgrijs wolkendek kon dan al ook snel een opmars gemaakt worden tijdens het fietsen. Lekker iets meer dan 20km trappen, eerst tegen de wind in, dat ging nog niet zo soepel, daarna wind in de rug: he, verrek, da’s lekker :-).

U snapt het. De vaart zat er goed in en als 18de begon mevrouw dan ook aan het lopen. De supportersschare langs de kant had er alle vertrouwen in dat de top10 nog in zicht zou komen maar had niet verwacht dat zelfs de top 5 nog mogelijk was. Zelfs de speaker was er van onder de indruk en kon niks meer uitbrengen (bekijk de beelden).

Om nog even wat statistieken erbij te pakken: 5de van 76 vrouwen,  11:03 zwemmen, 38:15 fietsen en dan 22:42 lopen. Totaaltijd 1:15.49.

En niet te vergeten: 34ste overall (van de 181 gestarte atleten): sjappo!

 

Hoogste tijd om ons op te gaan maken voor het hoogtepunt van het jaar op triatlonvlak: IronMan Frankfurt!